novinky 

Jasný dôvod pre SkyShowtime – prinesie aj pôvodné slovenské a české seriály

Obavy sa definitívne vytratili. Kým HBO náhle vypol lokálny obsah, nové miesto nájde na SkyShowtime. A vo veľkom štýle, s najnovším slovenským seriálom Víťaz v réžii Jana Hřebejka, ktorý už niekoľko mesiacov čaká dokončený na svoju premiéru.

SkyShowtime – nová jedinečná streamovacia služba v Európe – dnes oznámila, že po konkurenčnom výberovom konaní nadobudla exkluzívne európske práva na 21 miestnych seriálov Warner Bros. Discovery vrátane niektorých obľúbených a oceňovaných programov HBO Max z tohto regiónu. V rámci dohody SkyShowtime celkovo získa 168 epizód – viac ako 150 hodín – nových aj už skôr vysielaných seriálov originálnej produkcie. Finančné podmienky neboli zverejnené.

Táto dohoda – zahrňujúca tri úplne nové seriály, ktorých produkcia už bola dokončená a svetová premiéra sa bude konať na SkyShowtime v roku 2023 – výrazne urýchľuje vstup spoločnosti na trh s originálnym obsahom. Medzi nové seriály, ktoré budú označené ako SkyShowtime Originals, patrí ID (Fínsko a Švédsko), Víťaz (Česká republika a Slovensko) a Warszawianka (Poľsko). Mimo iné SkyShowtime taktiež uvedie premiéru druhej série seriálu Tak či onak (Španielsko), ktorého prvá séria bude tiež dostupná. Dátumy premiér týchto seriálov budú oznámené neskôr.

Medzi ďalšie akvírované populárne programy patrí niekoľko seriálov, ktoré boli nedávno uvedené na HBO Max a teraz sú exkluzívne dostupné na SkyShowtime. Sú to Medveďovce (Švédsko), Sprítomnení (Nórsko), Kamikaze (Dánsko), Obnažené (Švédsko) a Informátor (Maďarsko). SkyShowtime bude mať možnosť získavať celosvetové práva na akékoľvek obnovené seriály a taktiež objednávať nové série niektorých seriálov.

Okrem nových originálnych seriálov dohoda rozširuje silný a lákavý katalóg kritikmi oceňovaných seriálov, a to v dobe, kedy sa na európskych trhoch chystajú ich ďalšie premiéry. K deviatim súčasným a novým seriálom pribudne od marca 2023 exkluzívne niekoľko sérií 12 úspešných seriálov z knižnice HBO Max.

Tieto tituly zahŕňajú: Spolu a hladní (Česká republika), Foodie Love (Španielsko), Hackerville (Rumunsko), No Activity (Španielsko), Ten pravý hlas (Rumunsko), Modli sa, poslúchaj, zabíjaj (Švédsko), Ruxx (Rumunsko), Úspech (Chorvátsko), Dafne a spol. (Španielsko), Bez vedomia (Česká republika), Špinavé prachy (Rumunsko) a Vitajte na konci sveta (Nórsko).

Všetky akvírované programy budú k dispozícii predplatiteľom SkyShowtime na všetkých 22 trhoch.

Pre SkyShowtime je to prelomová dohoda, ktorá nám zaisťuje okamžitý náskok v rámci originálneho obsahu. Ako streamovacia služba vytvorená špecificky pre Európu je SkyShowtime spotrebiteľom na týchto trhoch oddaná. Lokálna ponuka je dôležitou súčasťou našej stratégie a veľmi nás teší, že sa môžeme stať domovom ako pre tieto nové seriály, tak aj pre populárne programy, ktoré rezonovali u divákov v severských krajinách, strednej a východnej Európe a Španielsku,” povedal CEO SkyShowtime Monty Sarhan.

SkyShowtime, ktorá získala povolenie regulačných orgánov vo februári 2022, pokračuje v budovaní tímu zodpovedného za obsahovú produkciu naprieč všetkými svojimi trhmi. Okrem programov získaných v rámci tejto dohody SkyShowtime navyše rozširuje svoje vlastné pôvodné obsahové kapacity.

„Originálny lokálny obsah bol vždy kľúčovou súčasťou našej ponuky. Sme nadšení, že sa môžeme v našej stratégii, čo sa týka originálnej produkcie, posunúť o krok ďalej. Našim trhom sme maximálne oddaní a tešíme sa na spoluprácu s miestnymi spisovateľmi a producentmi, aby sme našim predplatiteľom priniesli ešte autentickejšie príbehy,” uviedol obsahový šéf SkyShowtime Jon Farrar.

SkyShowtime ako služba stvorená pre Európu má svoje pobočky v šiestich regiónoch. Jej aplikácia a obsah budú dostupné v 18 rôznych jazykových mutáciách naprieč 22 trhmi.

Služba už je aktívna na 12 trhoch. Prvýkrát bola spustená minulý rok v septembri v Dánsku, Fínsku, Nórsku a Švédsku, v novembri sa následne rozšírila do Holandska a Portugalska. Od decembra spustenie prebehlo v Bosne a Hercegovine, Bulharsku, Chorvátsku, Čiernej Hore, Srbsku a Slovinsku. Na zvyšných trhoch – v Albánsku, Andorre, Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Kosove, Severnom Macedónsku, Poľsku, Rumunsku a Španielsku SkyShowtime odštartuje v prvom štvrťroku 2023.

Okrem lokálneho obsahu SkyShowtime ponúkne exkluzívne premiéry filmových trhákov, nové a exkluzívne seriály, obsah pre deti a rodinu a kurátorský výber titulov z filmotéky od Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios a Peacock – všetko streamované na jednej platforme.

.

Komentujte cez Facebook

Related posts